En mer spennende hverdag i et kontor

Noen tenker seg at kontor er det kjedeligste stedet på jord. Men det må ikke være sånn!

En løsning som har blitt mer populær de siste årene er å åpne opp lokalene og erstatte kontorene med et kontorlandskap, en åpen løsning der alle kontinuerlig møter hverandre og kan utveksle ideer. Dermed blir de ansatte bedre kjent med hverandre, deler kompetanse, og kan komme frem til felles løsninger uten å gå den lange veien om ledelsen til enhver tid.

Samtidig kan også hjemmekontor være en god løsning som gjør at den ansatte føler at han kan vedlikeholde en balanse mellom forpliktelsene på jobben og hjemme. Noen få dager i måneden med hjemmekontor kan være nok til å lade batteriene og gi en ekstra dose energi som kan gi utløp i gode ideer og godt arbeid. Da er det imidlertid viktig at hjemmekontoret utstyres og designes som et ordinært kontor slik at det opprettholdes et skille mellom de to verdenene jobb og hjemmeliv. Hjemmekontor skal jo faktisk være en arbeidsplass, ikke et sted for å lure seg unna.

En av de kuleste nye trendene innenfor kontor er det nye konseptet lekerom. Det reflekterer den lekne og ungdommelige stilen som finnes hos mange av verdens ledende teknologiselskaper. De har innsett at mennesket er like lekent som andre dyr, og må ha nkontoroen øyeblikk med ren kreativ utfoldelse hver dag for å være både lykkelige og produktive. Å jobbe på kontor trenger ikke bety at det skal være kjedelig.

Kontor og arkitektur

En av de enkleste, om ikke nødvendigvis billigste, måtene å gjøre kontor mer spennende på er å få en kreativ og nyskapende arkitekt til å tegne kontor for din bedrift. Å være i rom som har noe eget ved seg, kanskje noe litt dristig, er med på å gjøre den som arbeider der mer tilfreds og samtidig i større grad enn før identifisere seg og føle seg hjemme på arbeidsplassen.